"Your life does not get better by chance, it gets better by change. Take care of your body. It's the only place you have to live." -Jim Rohn

MINI WEIGHT LOST CONTEST WANGSA MAJU!

Ada sesiapa orang yg anda kenal Kuala Lumpur / Selangor / berhampiran yg nak masuk program turun berat badan & menangi hadiah wang tunai?

Tempat pertama RM 500,
Tempat kedua RM 250,
Tempat ketiga RM 150,
Dan 2 hadiah saguhati RM100.

Program selama 2 Minggu sahaja. Akan dapat PERCUMA: Jurulatih Peribadi, Analisa komposisi badan, Motivasi & Sokongan, Panduan Gaya Hidup Sihat & Ceria.

Untuk keterangan lanjut boleh PM saya. PLACE ARE LIMITED !! Jom sihat!! :) *hadiah ditaja oleh jurulatih*

Thursday, February 28, 2013

Leo Messi dan Azizulhasni Awang hebat !

LEO MESSI di Herbalife !!!

Dan pasti ia sesuatu yang amat dibanggakan... 


Dan yang terbaru, rocketman AzizulHasni Awang.. apa pula kata beliau...

 


So, to make things clearer, Herbalife bukan ubat kurus. If ubat kurus, kenapa perlu Azizul Hasni Awang, Leo Messi, Beckham, Zaquan, Zafuan and saya ambil Herbalife? Herbalife is for everybody. Why? Because Herbalife provide balanced nutrients for your body. InsyaAllah. Semua orang ada badan kan? So, boleh ambil Herbalife. ;)

Herbalife untuk semua !! 

So kepada sesiapa yang dah lama teringin nak consume produk Herbalife, jangan tunggu lagi!! Harga produk Herbalife dah nak naik harga after 4 Mac 2013!  

SMS/ Whatsapp 013-3391769 jika anda nak memulakan program nutrisi Herbalife. :) Customer saya sila reorder lebih-lebih sikit cepattttttt!!!*

Tuesday, February 19, 2013

Apa itu Herbalife ?

Assalamu'alaikum ... Selamat pagi !

Soalan wajib.... Have You Had Your Shake Today ?? ;D hihiii..


Saya shake cappucino pagi ni.. terbaik dari ladang !! anda?? hari ni saya nak share sikit about my lovely company Herbalife Nutrition.. bagi yang nak tahu, boleh teruskan membaca.. hewhewhewww..

AMAZING FACTS ABOUT HERBALIFE NUTRITION !!
1. Herbalife bukan slimming product tapi nutrition food yg semua orang boleh consume tanpa kira usia
2. Ada 55 nutrient, low calories, 0 cholestrol 
3. No 1 meal replacement in the world 
4. Turun berat secara semula jadi tanpa berlapar 
5. Come with personal wellness coach yang akan monitor progress anda 
6. Ada 30 hari money back guarantee 
7. Halal (sijil halal INFANCA) 
8. Sedap, ada banyak perisa: COKLAT, VANILLA, STRAWBERRY, CAPPUCINO, TROPICAL FRUIT 
9. Tiada kesan sampingan 
10. Selamat utk ibu mengandung, baby, warga emas, warga malaysia, bangladesh. Semua boleh. hihii 
11. Hanya RM 5.50 satu hidangan yang penuh khasiat. MAHAL KE NI??
12. Lebih 70 juta pelanggan berpuas hati di seluruh dunia 
13. Di formulasi di makmal UCLA bukan makmal UIA... Gurau je! Uia jgn saman sy. Maaf! Maaf! 
14. Turun berat boleh jana pendapatan. TUKAR LEMAK JADI DUIT !! 
15. Megadosage, LIONEL MESSI minum 17 shake sehari
16. Bagi tenaga dan improve kesihatan 
17. Turun lemak bukan otot. Shaping a lot! 
18. Cara mudah utk kekal berat badan 
19. Diluluskan oleh 88 kementerian kesihatan seluruh dunia
20. Minuman atlet terbaik dunia LIONEL MESSI dan David Beckham!

Kalau anda masih belum percaya tentang product, masih ragu-ragu dengan keberkesanan product, let me share with you some of the greatest testimonies terkini..


Photo: This is my friend in Herbalife, Peter Zai. He already lost 25 kg in 3 MONTH only!!!!! Guys, if u are serious, u will get the result too!!! :) 
Peter Zai turun 25kg 3 bulan !

Photo: Bismillah and Alhamdulillah :) 
salam, hye everyone. im Qidwati. student jurusan senibina/architecture di uia petaling jaya. Glad still 19. 
HERBALIFE STORY: Dulu sebelum herbalife, takdela alami kegemukan yang teruk *kot. haha. Tapi masalah besar sy ialah SUSAH NAK MAINTAINKAN BERAT. menas that, senang je berat tu swing naik and turun. Paling teruk berat smpi cecah 58kg dgn ketinggian yg 155cm je ni. Badd really bad T.T
dan rekod paling ringan ialah 53kg. haha. *dah rasa kurus langsing selim meling dh dgn berat tu. But alhamdullah since consume Herbalife dgn konsisten, dapat lose up to 5kg dlm 1-2mnggu pertama. Itu mmg habis konsisten and disiplin. Hasilnya luarrrr biasa!
dan sekarang i manage to maintain it 50kg. smpi skrng. xjumping jumping dh ;)

Know what, its not the matter of 'nak kurus'. tp kalau kita gemuk, diri ni rasa kurang yakin nak berhadapan dgn org, rasa malas, rasa tak larat, rasa nak makan memanjang, rasa nak tido je, nak bergerak pun susah and so on. Bila badan dh ringan, nak kerja pn semangat nak beribadah pn larat, alhamdulillah :)  
ask me more, 0132628598. be healthy and wealthy Muslim.
Qidwati turun 8kg 5 minggu dan reshape di pipi dan paha ! 


Jerawat improved! Alhamdulillah :)

Photo: Selamat pagi & salam EXTRAVAGANZA!..harini nak kongsi stu kgembiraan...THIS IS my grandma n she is very excited to this produk...dua mggu yg lalu dia sakit perut smpaila kemarin sbb x dpt mmbuang(sembelit) ...sya x tawarkan dia mnum SHAKE tp dia sndiri menawarkan diri utk consume HERBALIFE..apa yg mnggmbirakan sya bkn sbb dia mnum shake TP dia trtarik dgn mkanan nutrisi ini..n amazing kmarin slpas brekfast shake pg..tghari jm 12 dia MMBUANG dn dia sgat slesa skali akhirnyaa smua trkeluar..hhahaha...blk2 dia ckp "sedap sdh perutku" tats amazing!!! Dn smlm n pg ni dia x sbar2 mnum SHAKE....* ajal dn maut d tgn Allah ttp sekurang2nya sya brpuas hati org d skeliling yg sya syg sdh mngamalkan nutrisi sihat**-MrsMan Bie
Nenek improve masalah sembelit, sedap perut nenek kata. Nenek pon thumbs up ! ;)

Photo: Baby nie nama dia fiqah, mama fiqah Mizariena Munajat kata fiqah suka sangat shake herbalife perasa tropical fruit yg paling best dengan izin Allah semenjak fiqah minum  shake ini, fiqah dah jarang kena demam dan selsema, kalau kena pun dah tak melarat mcm sblm ini..alhamdulillah, semua atas izin Allah...kawan2 jika baby sekecil fiqah boleh terima shake herbalife,kenapa tak kita kan?? sooo...JOM SIHAT!

Baby fiqah dah jarang kene demam dan selesema sejak minum shake. Kata mama fiqah Kak Mizariena Munajat, shake pilihan baby fiqah Tropical Fruit ~ 

Photo: Use the product seriously!! #herbalife President Team baby is the prove! Thank you Allah.

Teamix selamat untuk baby. Baby asiyah, anak Pres Team Amalina Peter pon product lover! =)



Qurratu Ain turun 10kg selepas bersalin dan kini menyusu sepenuhnya dengan nutrisi Herbalife. Tiada masalah kegemukan selepas melahirkan anak!




"Nama saya Nuaym"
"Saya minum SHAKE!"

"Thank you ALLAH! Thank you Herbalife!"
Terbaik ! Serius comel gile nuaym bagi testimoni Herbalife... Hihi, cerdik betul ^_^ heyy budak kecik pon choose Herbalife full nutrition. Why not u??



Let us help you to lose your weight, gain your weight, maintain your health and together we earn extra income with Herbalife Nutrition. Why not give yourself a chance to change 360 to be a better person !


If you are interested, kindly contact Ummu Salamah 013-3391769



Thursday, February 14, 2013

Untung Lagi Jimat


HOT NEWS !! 
Price Increase Announcement !!

Effective March 2013, there will be a Price Increase in Products. So, hurry! Purchase your products NOW before the price increase!


Akibat permintaan sgt tinggi terhadap product Herbalife, harga naik lagi! Bermula selepas 4 march 2013 HERBALIFE CENTRE akan buat pelarasan kenaikan harga 2.5%. So, bulan ini FEBUARI adalah bulan terbaik untuk anda beli secara pukal borong semua produk2 HERBALIFE. Dapatkan DISKAUN terbaik dengan pembelian secara pukal bermula dari 25%, 35%, 42% atau 50%. ANDA PILIH.

If you can do it today, why wait until tomorrow. Tiada siap yg rugi. So, stock up product banyak2! Perkhidmatan COACHING diberi secara PERCUMA. Serius tak rugi! HERBALIFE IS THE BEST INVESTMENT FOR YOUR HEALTH!! Healthy is Wealthy =)

Bagi sesiapa yg belum ada coach, u can get your Herbalife products with me. Start your shake today, PM me today! tq :)

Tuesday, February 12, 2013

Senaman perut

Perut buncit?? Oh noooooo !! 


Jom bertukar cenggini.. belum terlambat :)


Saya nak share sikit senaman kempiskan perut, mungkin apa yg baik boleh dimanfaat bersama.

Sehari 10 minit okey kan? Dah bersedia.. Jom mulakan..


Langkah Pertama: Gaya Vakum


Berlutut di lantai seperti bentuk meja, Pindahkan berat badan kita ke lutut dan tangan (lihat gambar).

Pastikan belakang kita rata.

Tarik nafas dalam-dalam sampai perut mengembung. Tahan selama tiga saat. Kemudian hembus nafas sehingga perut menjadi kempis ke dalam dan tahan selama tiga saat.

Ulangi langkah di atas selama satu minit.


Langkah Kedua: Gaya Papan


Meniarap, luruskan kaki kita. Angkat badan kita secara pelahan-lahan dengan menggunakan lengan. Pastikan badan kita lurus seperti papan (lihat gambar).

Tahan seberapa lama yang boleh. Tidak mengapa jika kita hanya dapat bertahan sekejap. Teruskan berlatih sehingga kita berjaya bertahan selama satu minit.


Langkah Ketiga: Duduk Berpalang


Duduk di atas kerusi. Pastikan badan tegak. Letak kaki di atas lantai dan pastikan peha dan betis bersudut 90 darjah. Angkat tangan dan pastikan posisi bahu adalah 90 darjah dengan lengan (lihat gambar).


Kemudian angkat kaki kanan dan bawa siku kiri ke lutut kanan. Kembali ke kedudukan asal. Kemudian angkat kaki kiri dan bawa siku kanan ke lutut kiri pula (lihat gambar). Ulangi selama satu minit.


Langkah Keempat: Kerusi Kapten


Duduk tegak dan letak tangan di sebelah peha anda (lihat gambar).


Tarik nafas dan hembus nafas sambil mengangkat kaki ke dada (lihat gambar). Tahan selama tiga saat. Bongkokkan badan sedikit jika perlu tetapi jangan bongkok keterlaluan. Kembali ke kedudukan asal. ulang selama satu minit.


Lepas bersenam, jom minum shake secawan !! soooo yummyyyy~ ;D

Saturday, February 2, 2013

Launching new product !! TC Formula

LISTEN LISTEN LISTEN ! 

NEW PRODUCT !! 
TC Formula launched in Malaysia ! 
Launched at last Spectacular 2013 at Stadium Bukit Jalil together with our the sponsored athlete, cyclist negara Azizulhasni Awang !!  =)



And saya berpeluang jumpe Azizulhasni Awang LIVE, jeles x?? hihiii.. ^_^
Nasihat beliau "Jangan guna produk Herbalife on and off."


TC FORMULA (TOTAL CONTROL FORMULA) is suitable to people who difficult to control their eating habit.
You can lose faster NOW !! 
TC Formula really helps to burn fat more effectively and get the best results of your today !



TC Formula helps you to boost your metabolism, as well as build energy and alertness, with this blend of high-quality tea extracts and ginger.

Key Benefits;
-Boost metabolism
-Build energy and alertness
-Kosher Certified

Made with TOP BEST 3 tea in the WORLD high-quality green, black and oolong tea blends. Teas contribute naturally occurring caffeine to help boost metabolism and build energy. It contains ginger, for a digestive calming benefit.

TC Formula is made in tablet form. Take one tablet three times per day. Take one tablet with breakfast, one tablet with lunch, and one tablet with a mid-afternoon snack. 




Interested? So what are u waiting for..
Call me for order :)

ASK ME HOW !

Nama:
Nombor Telefon:
Email:
Alamat Rumah:
Bantuan yang anda perlukan: Turun Berat Badan
Naik Berat Badan
Sarapan Sihat
Baiki Masalah Kesihatan
Tambah Tenaga
Jana Pendapatan Sampingan
Maklumat tambahan:

Click here to put a form like this on your site.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...